Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

5 koraka do savršeno obrijanog lica

Brijanje… S 12 godina jedva ste čekali da vam izrastu prve dlake na licu jer ste mislili kako je to kul. Ali godinama i brijanjima nakon, malo vas manje uveseljavaju. Imate osjećaj kao da na to samo trošite vrijeme. Želite li saznati kako si maksimalno olakšati brijanje i postići što bolje rezultate?

Korak #1 Stvorite savršene uvjete za brijanje

Znamo da stvaranje savršenih uvijeta iziskuje vremena, a zadnje što želite je uložiti još vremena u nešto na što ga već trošite previše. Morate znati kako će brijanje u idelanim uvjetima biti puno brže, a rezultati će biti mnogo bolji tako da će vam se to isplatiti.

Kako stvoriti savršene uvjete za brijanje?

Obrijte se odmah nakon tuširanja – ukoliko imate malo slabiji brijač, možete se brijati dok se tuširate. Voda i vlaga će otvoriti pore i omekšati dlake zbog čega će brijanje biti lakše i manje bolno. Bit ćete zadovoljni rezultatima jer će vaša koža biti manje bolna, teže ćete se porezati i brijanje će biti mnogo efikasnije.

Korak #2 Koristite odgovarajuću kremu ili gel za brijanje

Osnova dobrog brijanja je korištenje odgovarajuće kreme ili gela za brijanje. Mnogo muškaraca preskače ovaj korak i koristi samo malo vode ili sapuna. Iako vam to štedi vrijeme, umanjuje učinak brijanja, stoga preporučamo da koristite proizvode za brijanje.

Koja je savršena krema ili gel za brijanje?

Izaberite onu kremu ili onaj gel koji će stvoriti tanki, transparentni film na vašoj koži – što omogućuje što bolju kvalietu brijanja. Gelovi i kreme koji se previše pjene mogu vam otežati pogled na vašu kožu što vam neće omogućiti lakšte brijanje te će postojati veća šansa da ćete se porezati. Nanesite proizvod kružnim pokretima u više smjerova kako biste postigli potpunu prekrivenost kože.

Korak #3 Poboljšajte svoju tehniku brijanja

Znamo da to činite već dugi niz godina, ali to ne znači da to činite kako treba. Promjena tehnika brijanja može zamijeniti vaše upaljeno lice puno porezotina s onim čistim i glatkim.

Što činite krivo?

Ključan faktor dobrog brijanja su kratki pokreti s regularnim ispiranjima oštrice; ovo ovisi o gustoći i dužini vaše brade. Bitno je raditi što manje pokrete i što češće ispirati oštricu.

Korak #5 Štitite svoju kožu

Pranje lica nakon brijanja važnije je no što ste mislili – ono ne služi samo uklanjanju ostataka kreme ili gela za brijanje, ono omogućuje dugotrajnu zaštitu vaše kože.

Zašto je pranje lica toliko bitno?

Pranje lica nakon brijanja hladnom vodom zatvorit će vaše pore, zbog čega će površina vašeg lica biti manje izložena vanjskim utjecajima. Kada isperete lice, prebrišite ga ručnikom, ali ga nemojte trljati jer bi trljanje moglo uzrokovati upalu i crvenilo.

Korak #6 Pružite svojoj koži ono što joj treba

Brijanje može teško pasti vašoj koži. Vaša je koža puna toga prošla te je mnogo puta ostala bez svoje prirodne zaštite – ali se bez problema svaki put oporavila. Ako ne želite konstantno iskušavati njene granice, bolje je da joj pružite hidrataciju koja joj je nakon brijanja potrebna.

Hoće li vam odgovarati bilo koji aftershave?

Preporučljivo je, ako želite da vaša koža izgleda zdravo, mlado i sjajno, izbjegavajte teške proizvode čija je baza alkohol – oni će osvježiti vaše lice, ali mu neće pružiti njegu koja mu je potrebna da se vrati u svoj prirodni balans. Umjesto toga nakon brijanja isprobajte dobru hidratantnu koja će ubrzati prirodni proces obnove vaše kože te koja će ju hidratirati tokom cijelog dana.