Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

6 vježbi za savršeno zategnuto tijelo

Ljeto se bliži, a mi tražimo najbrži način do zategnutog tijela. Fitnes stručnjaci otkrivaju da rezultate najbrže možemo postići konfuzijom mišića. Ova tehnika donosi izvođene različitih vježbi, tako da se mišići ne mogu naviknuti na određene vježbe. A koje su to vježbe možete vidjeti u nastavku teksta...

#1: Zaroni duboko

Vježba za ramena, ruke, leđa i trbušne mišiće. Započnite u joga pozi Pas s licem prema dolje (stopala i dlanovi su na tlu, stražnjica je u zraku, tijelo izgleda kao obrnuto slovo V). Iz te poze – savinite laktove i u jednom glatkom potezu "zaronite" te nakon toga podignite glavu i ponovo ispružite ruke (kao na slici). I obrnutom glatkom potezu, vratite se u početni položaj.

To je jedno ponavljanje. Napravite ih deset.

#2: Ispruženi iskorak

Vježba za ramena, trbušne mišiće, stražnjicu, bedra, stražnju ložu, listove. Stanite uspravno, sa skupljenim nogama. Podignite se na prste i iskoračite naprijed lijevom nogom, istovremeno pružajući obje ruke ravno iznad glave, dlanovi su spojeni (kao na slici). Zatim se vratite u početni položaj. Isto ponovite i s desnom nogom. To je jedno ponavljanje, napravite ih 20.

#3: Luckasti jumping jackovi

Vježba za ramena, trbušne mišiće, bočne trbušne mišiće, stražnjicu, bedra. Stanite sa stopalima razmaknutim u širini kukova. Podignite ruke sa svake strane, laktovi su savijeni, a dlanovi okrenuti prema naprijed. 

Skočite na desnu nogu, a lijevom zamahnite u stranu koliko najviše možete, savijajući torzo u lijevo (kao što je na slici). Kad počnete spuštati lijevu nogu prema tlu, skočite na nju, a u stranu podignite desnu nogu i trup nagnite u desno.

Nastavite tako mijenjajući strane najmanje jednu minutu. Hortonov savjet je: "Što luckastije izgledate, to bolje!"

#4: Superman banana

Vježba za donji dio leđa i trbušne mišiće. Legnite na leđa, ruke su na podu i ispružene iznad glave. Podignite sve udove i glavu s poda (kao na slici). Zadržite poziciju dok sporo ne nabrojite do tri. Zatim se prevrnite na trbuh, stalno držeći ruke, noge i glavu podignute. I ovu pozu zadržite dok ne nabrojite do tri, te se ponovo prevrnite na leđa.

To je jedno ponavljanje, napravite ih 15 – 20.

#5: Zamah preko stolice

Vježba za trbušne mišiće, stražnjicu, bedru, stražnju ložu. Stanite sa stopalima razmaknutim u širini kukova, laktovi su savijeni, a dlanovi skupljeni u labavu pesnicu. Držeći desno koljeno "mekano", zamahnite desnom nogom preko naslona stolice (kao na slici), dotaknite tlo prstima i zatim je zamahnite natrag. Isto ponovite i s lijevom nogom. To je jedno ponavljanje. Nastavite tako, brzo mijenjajući noge, najmanje jednu minutu.

#6: Tricepsi od čelika

Vježba za tricepse i prsa. Legnite na desni bok, noge su ispružene, lijeva noga je na desnoj nogu, stopala su skupljena. Stavite lijevi dlan na tlo ispred grudi, lakat je savijen. Desna ruka je savijena u laktu, a dlan dodiruje lijevo rame. Zatim se polako podignite na lijevu ruku (kao na slici), pružajući ruku dok podižete gornji dio tijela s tla.

Polako se spustite i to je jedno ponavljanje, napravite ih 12. Zatim se prebacite na lijevi bok i ponovite vježbu s podizanjem na desnu ruku.