Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Med i topla voda - savršen eliksir zdravlja

Vjerovatno ste već čuli da je čaša tople vode idealan napitak za početak dana, kao i sve blagodati meda koji nam donosi. A kakav efekat na ljudski organizam ima kombinacija meda i tople vode možete da pročitate u nastavku...

Ojačava imunitet

Med ima nevjerovatnu sposobnost neutralsanja bakterija. Jača otpornost organizma protiv bakterija, virusa, gljivica.

Poboljšava varenje

Med i voda mogu regulisati rad sistema za varenje. Antiseptična dejstva meda utiču povoljno na varenje, a kombinacija s vodom omekšava stolicu. Medena voda se bori s parazitima koji žive u našim organima za probavu. Ne dozvoljava im da se razmnožavaju i normalizira funkcioniranje organa za probavu.

Korisna je za mršavljenje

Ako želite smanjiti kilažu, pijte svakog dana, do 11 sati, po 1,5 litru ove vode uz zdravu prehranu. Ova voda pročišćava organe za probavu, poboljšava njihov rad i otklanja toksine. Uz pravilnu prehranu i rekreaciju, pomaže vam da uklonite suvišne kilograme. Šećer koji se nalazi u medu je prirodan i predstavlja zdrav izvor kalorija.

Aktivno hrani kožu

Ujutro malo zagrijte vodu koju ste sinoć pripremili i umijte lice, vrat, oblast dekoltea… zahvaljujući sistematičnom djelovanju ove ljekovite vode, dolazi do poboljšanja cirkulacije u krvnim žilama i aktivnije ishrane stanica kože. Nakon umivanja malo pričekajte da med počne djelovati pa isperite kožu mlakom vodom. Ako se ovako redovno umivate, koža će vam postati zdravija, svježija, elastičnija i baršunasta.

Detoksikacija

Med i voda će pomoći vašem organizmu da se riješi toksina. Dobra probava na koju utiče med je zaslužna za detoksikaciju organizma: još bolje rezultate ćete dobiti ako vodi i medu dodate limun.