Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zdravlje i ishrana

1-10 of 29

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • 10 popularnih mitova o zdravlju - istina ili ne?

  10 popularnih mitova o zdravlju - istina ili ne?

  Postoje mnoge narodne mudrosti koje nas prate od malih nogu i zato ih često uzimamo zdravo za gotovo, bez procijene koja se oslanja na suvremenu znanost ili nauku. Otkrijmo koji su mitovi istiniti a koji ne...
  Pročitaj više 
 • Sačuvajte zdravlje prirodnim napicima

  Sačuvajte zdravlje prirodnim napicima

  Smoothie ili cijeđeni sok? Ma šta god izabrali, na odličnom ste putu da odbranite organizam od raznoraznih hroničnih bolesti. Posebno ako živite brzim ritmom koji dodatno slabi naš organizam ili jednostavno ne volite jesti voće i povrće u značajnijim količinama.
  Pročitaj više 
 • Noćni obroci

  Noćni obroci

  Noćni proždrljivci čine oko 1,5 posto ukupne populacije, jeste li jedan od njih?

  Ove proizvode možete jesti tokom noći i neće loše uticati na vaše zdravlje i figuru.

  Pročitaj više 
 • Krvna slika: Šta znače skraćenice?

  Krvna slika: Šta znače skraćenice?

  Analize krvi jasno ukazuju na to da li je organizam zdrav, da li postoje upalni procesi, neka bolest, anemija, infekcija, stanja uhranjenosti organizma i izloženosti otrovnim materijama i slično.
  Da se ne biste pitali šta predstavljaju nerazumljive skraćenice pored brojki na papiru koji vam je dao laborant, savjetujemo vas da pažljivo pročitate ovaj tekst i naučite koje su referentne vrijednosti kompletne krvne slike.

  Pročitaj više 
 • Kako se nakon ozljede vratiti treninzima?

  Kako se nakon ozljede vratiti treninzima?

  Bez obzira na to koliko ste oprezni, bilo kada se možete ozlijediti. Ozljeda je sama po sebi grozna, još je gore od toga nakon duge pauze vratiti se vježbanju. Da li je to uopće moguće?

  Pročitaj više 
 • Da li ste meteoropati?

  Da li ste meteoropati?

  Naučnici pretpostavljaju da je osjetljivost na vremenske prilike danas veća jer ljude žive brzo i pod velikim stresom te malo vremena provode u prirodi. Velik utjecaju imaju i stil života te prehrana.

  Pročitaj više 
 • Ishrana i trening po horoskopskom znaku

  Ishrana i trening po horoskopskom znaku

  Postoji određena astrološka podjela po znacima gdje je utvrđeno kakva prehrana, način vježbanja i koje vrste namirnica odgovaraju kojem znaku te na koji način pojedini znak može najlakše izgubiti kilograme
  Odaberite najbolji način prehrane i treninga prema svom horoskopskom znaku!

  Pročitaj više 
 • Kako se osloboditi stresa?

  Kako se osloboditi stresa?

  Stres je za većinu nas već odavno dio svakodnevnog života. Hronični stres nas čini podložnijim emotivnoj neravnoteži i bolestima. Utiče na našu energiju, doprinosi umoru, negativnom razmišljanju i osjećaju uznemirenosti, uključujući anksioznost i depresiju. Otkrijte kako ga se osloboditi...

  Pročitaj više 
 • Dok gledate TV zategnite Vaše tijelo!

  Dok gledate TV zategnite Vaše tijelo!

  Radite po cijeli dane i ono malo vremena što imate želite provesti uz omiljenu seriju ili film? Mislite da ste lijeni i da je bolje biti vani i vježbati? Ne! To ne znači da to vrijeme istovremeno ne možete iskoristiti i kako biste poradili na vlastitom tijelu.

  Pročitaj više 
 • Odvikavanje od brze hrane zaista boli

  Odvikavanje od brze hrane zaista boli

  Brza hrana je jedan od osnovnih krivaca povećanja tjelesne težine koja vodi nastanku gojaznosti, a samim tim i uzrokuje mnoge bolesti.  Iako smo svjesni svih negativnih uticaja, ipak nam se teško odviknuti brze hrane, a evo i zašto...

  Pročitaj više 

1-10 of 29

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3